Thomas Flemming

Fullstack utvikling siden 1995

Om oss

Om oss

Thomas Flemming Arkitektur og Byutvikling er et multidisiplinært studio som jobber for effektivisering av beslutningsprosesser innen arkitektur og byplanlegging. Vi tilbyr rådgivning, foredrag, kurs, utredninger og arkitekturveiledere for kommuner og private utbyggere. Vi hjelper utbyggere som planlegger å bygge nye næringslokaler med å gjøre gode kunnskapsbaserte beslutninger. For butikker, serveringssteder eller kontorer, kan vi bidra med kunnskap om målgruppens behov, ønsker og estetiske preferanser. For kommuner tilbyr vi utredninger for å avklare hva innbyggere og bedriftseiere ønsker og hvordan bygningene burde være utformet, og i tillegg hvordan nye bygninger helst ikke bør se ut. 

Vi har en variert bakgrunn og sterk interesse for fag som kunsthistorie, psykologi, arkitektur og byplanlegging. Sentralt er faget estetikk, og skjæringspunktet mellom estetikk, psykologi, planlegging, sosiologi og kunsthistorie. Målsetningen er å tenke utenfor boksen, sammen med innbyggere og arkitekter, for å finne ut hva som er godt utformede byer og tettsteder. Innovasjon innen for maskinlæring og generativ kunstig intelligens, har gjort det mulig å effektivt produsere et større antall alternative forslag til nye bygninger og tettsteder. Disse forslagene brukes i spørreundersøkelser og dybdeintervjuer for å avdekke estetiske preferanser. 

Vi tilbyr også hjelp til kommuner og byarkitekter til å utforme arkitekturveiledere for kommuner. En slik arkitekturveileder er et effektivt verktøy for å skape forutsigbarhet for utbyggere, og sikre medbestemmelse hos innbyggere i utformingen av byen. Plan- og bygningsloven er klar på at estetisk utforming av nybygg i en kommune er politikk, ikke en så kalt faglig vurdering. 

Ett kommentar til “Om oss”

  1. En WordPress-kommentator avatar

    Hei, dette er en kommentar.
    For å starte med moderering, redigering og sletting av kommentarer, vennligst gå til Kommentar-skjermen i kontrollpanelet.
    Kommentator-avatarer kommer fra Gravatar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *