Thomas Flemming

Fullstack utvikling siden 1995

Om Thomas Flemming

I nittiårene når internett begynte å bli vanlig, begynte jeg å lage nettsteder for selskaper som Gilde, Tine, Nettavisen og mange flere. Har vært veldig opptatt av arkitektur siden tenårene, men tilfeldighetene gjorde at det ble en mastergrad i informatikk på Universitetet i Oslo i stedet. Har siden studert kunsthistorie og jobbet i flere år som frilanser hos Oslo Børs, Telia, Nordea, NAV og sist som CTO i et oppstartsselskap. Siden 2023 har jeg vært leder for styret i foreningen Arkitekturopprøret Norge.

Når man utvikler applikasjoner på web eller mobil, så lærer man raskt at brukervennligheten er det viktigste kvalitetskriteriet. Deretter kommer det grafisk designet. Alle som utformer brukergrensesnitt lærer at brukervennlige systemer er avhengig av at man har testpersoner som tester ut systemet mens man observerer nøye hva de gjør. Jo nærmere man kommer under huden på brukere, og skjønner deres ståsted, jo mer brukervennlig blir løsningen. Hos NAV for eksempel, så skulle vi lage websider hvor brukere kunne søke om sosialhjelp. Etter først å ha snakket mye med mange mottakere av sosialhjelp, ble det laget en prototype. Så ble forsøkspersoner rekruttert på nærmeste NAV kontor. Etter å ha observert nøye hva brukerne gjorde feil, ble det laget en helt ny prototype. Brukerstyrt utvikling er blitt en selvfølge.

Brukermedvirkning i utforming og planlegging av store byggeprosjekter er fortsatt et nytt tema i eiendomsbransjen. Estetiske kvaliteter i arkitektur er nevnt i bygningsloven.

Musikk

For noen år siden sang jeg tenor i Sangselskabet Guldbergs Akademiske Kor. Denne innspillingen av en sang av Carl Michael Bellman, er brukt som filmmusikk i den danske filmen Et glass til. Filmen fikk en Oscar for beste fremmedspråklige film i 2021.

Har produsert musikk i noen år. Det meste er house og annen elektronisk musikk. Spiller også piano, gitar og synger.